Hvad er en a-kasse?

Rigtigt mange danskere vælger at bruge en a-kasse – især dem, der er usikker på ledigheden på arbejdsmarkedet. Der er mange forskellige fordele ved at være en del af en a-kasse. Læs med her og få alt den information du skal bruge om at være medlem af en a-kasse.

Hvorfor skal du være medlem af en a-kasse?

Uanset hvilket arbejde du har, om du er deltidsforsikret eller fuldtidsforsikret, kan det være en rigtigt god ide at være en del af en a-kasse. Er du ikke medlem af en a-kasse, og pludselig står uden arbejde, har du ikke mulighed for at modtage dagpenge, men kun kontanthjælp. Selvom du måske ikke tror det, er der en markant forskel på de to, og manglen på dagpenge kan have store konsekvenser for din økonomi. Kontanthjælp er nemlig et langt lavere beløb en dagpenge. Er du medlem af en a-kasse, vil der blive holdt en hånd både over og under dig, og der vil blive afholdt forskellige møder og kurser. Deltager du i disse, har du store muligheder for at komme hurtigt tilbage på arbejdsmarkedet hurtigst muligt.

Hvad koster det at være medlem af en a-kasse?

Alle a-kasser er forskellige og kan variere fra a-kasse til a-kasse. Du vil dog kunne regne med at skulle af med 400-500 kr. om måneden. Du kan vælge to former for medlemskaber: deltidsforsikret og fuldtidsforsikret.  Prisen afhænger derfor også af hvilket medlemskab, du har. Det påvirker også din indtægt i form af dagpenge, hvilken forsikring og a-kasse du har.

Et deltidsforsikret medlemskab er for alle dem, der arbejder mindst 30 timer hver uge. Som deltidsforsikret kan du modtage 60 procent af det fulde dagpengebeløb, hvis du skulle blive ledig på arbejdsmarkedet. Et fuldtidsforsikret medlemskab er for dem, der arbejder over 30 timer hver uge. Her vil du modtage det fulde beløb af dagpengebeløbet i tilfælde af ledighed.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*